Glöggkok med Anna och Mattias

Jag och Tove hade en riktigt trevlig fredagkväll som vi spenderade hemma hos Anna och Mattias. December är lika med glögg för min och många andras del och det var glögg som skulle tillverkas denna kväll. Tove och jag hade laddat upp med tre liter vin och något spritigt som utgav sig för att vara cognac och hette ”Au de vie” vilket betyder ”Livets vatten”. Det smakade allt annat än gott, men när vi lät det värmas tillsammans med vinet och alla kryddor och i slutändan hade något som såg ut som glögg så var det riktigt gott faktiskt.


Jag sitter med och rör om i glöggen.


Tove smakar av.


Resultatet av vårt glöggkok.

Anna och Mattias var riktigt ambitiösa och gjorde två sorters glögg. En vit och en röd. Den vita glöggen blev väldigt gul och smakade inte speciellt mycket som glögg. Dock var den ruskigt god och smakade mer som lussebulle på flaska då de hade i saffran i den. Inte nog med att vi hade massa glögg att hälla i oss. Vi bjöds även på något som närmast kan liknas vid pizza. Det var tortillabröd med smält mozzarella, parmaskinka och tomater på. Verkligen jättegott. Vid elvatiden på kvällen styrde vi kosan hemmåt, varma under västen av all glögg och med klirrande väskor.


Mattias och Anna pysslar.


Den ordentligt gula och ruskigt goda saffransglöggen.


De goda pizzorna vi bjöds på.

flickr: Fler bilder från glöggkoket.

  • http://didde.blogg.nu Didde

    De va gult som kiss :Dhha